VIOS nodigt nieuwe muzikanten uit om kennis te maken!IMGP1550 kleiner

Vios nodigt nieuwe muzikale enthousiastelingen uit om eens te komen kennis maken met onze muziekvereniging, bestaande uit een zeer actief Fanfare orkest en een uitgebreide Slagwerkgroep.

Ben je geïnteresseerd om eens te kijken of het bespelen van een instrument zoals Bugel, Saxofoon, Hoorn, Trombone of het Slagwerk iets voor jou is of heeft u al ervaring met een van deze instrumenten, kom dan snel eens kijken tijdens een van onze repetities op maandagavond (Fanfare) of woensdagavond (Slagwerkgroep) vanaf 19.45 uur respectievelijk in de gymzaal van het Dorpshuus (ingang aan de achterkant) en in de basisschool IKC Hei & Bos, of neem contact op met onze voorzitter Hans Berkhof, hans@vehape.nl. Hij is graag bereid met je te spreken over de mogelijkheden.

VIOS heeft leeninstrumenten beschikbaar, mocht je niet over een eigen instrument beschikken en het is ook mogelijk om lessen en begeleiding te krijgen. Dus ga ervoor! Leer een instrument spelen of kom onze gezellige muziekvereniging versterken met uw talent! Samen muziek maken is verslavend fijn en levert alle leden elke maandag- en woensdagavond weer een positief en ontspannen gevoel op, genoeg reden om mee te doen! Je bent van harte welkom!

VIOS repeteert weer en nodigt u uitFoto_repetitie_1.jpg

Na een lange onderbreking mochten we maandag 7 juni en woensdag 9 juni eindelijk weer van start! Het was een feest om elkaar weer te zien en weer samen muziek te maken in ons Dorpshuus. De Hoenderloose fanfare is dus weer op maandagavonden aan het repeteren onder leiding van de enthousiaste dirigent Luuk de Bakker en op woensdagavonden is onze slagwerkgroep actief onder leiding van onze ervaren instructeur Jan van Lienden. Het klonk bij beide groepen trouwens helemaal niet gek voor zo’n eerste keer, Luuk en Jan waren zeer tevreden, er is dus blijkbaar volop geoefend tijdens de lange pauze!

Het doel van de repetities is nu toch wel om serieus werk te maken van de viering van ons 100-jarig bestaan dit jaar. We hebben meerdere activiteiten op het programma staan voor de tweede helft van dit jaar en wij hopen dat u daar allen bij aanwezig zult zijn om dit heugelijke feit samen met ons te vieren. Wij kunnen al wel wat hulp gebruiken bij de voorbereidingen, we willen namelijk graag nieuwe muziek aanschaffen, met de jeugd aan de slag en onvergetelijke evenementen organiseren! Wilt u ons ook helpen dit voor elkaar te krijgen? Word dan lid van onze Club van 100, dan bent u echt betrokken bij uw lokale muziekvereniging! U kunt als lid gratis naar alle concerten en krijgt een ware VIP behandeling met allerlei extra's tijdens de uitvoeringen!

Lees meer.

VIOS vertelt…over Luuk de Bakker, een Brabander in Hoenderloo!

IMG 20210320 151055 002Vandaag spreken we met de enthousiaste dirigent van onze Fanfare, die we hopelijk snel weer elke week in Hoenderloo aantreffen voor de repetities op maandagavond in het buurthuis!

De geboren en getogen Brabander kwam als 7-jarige jongen al in aanraking met muziek toen een meisje van de plaatselijke harmonie in Riel gastlessen kwam geven op de basisschool. Daarna werd het hem tijdens een ‘uitprobeer sessie’ van dezelfde harmonie duidelijk dat ‘trompet het gewoon was’ voor hem. Hij moest er nog wel eerst een jaar voorbereidende muzieklessen voor volgen voordat hij eindelijk vol trots met een eigen trompet door de straten van Riel kon paraderen!

Lees meer.

 

Vios vertelt… Over Jan van Lienden2021 03 04 14.23.23

In afwachting van betere muzikale tijden, informeren wij onze dorpsgenoten graag over de mensen die bij de Hoenderlose Muziekvereniging VIOS (Vooruitgang is Ons Streven) betrokken zijn. VIOS bestaat al 100 jaar en beschikt over een Fanfare orkest, Slagwerkgroep en een dweilorkest. Vandaag hebben wij een gesprek met Jan van Lienden, al sinds 2014 actief als muziekinstructeur voor onze slagwerkgroep en hopelijk binnenkort weer in actie te zien bij één van de festiviteiten in het dorp.

Lees meer.

 

Agenda

Wij bestaan 100 jaar! Wordt lid van onze Club van 100!Elegante 100 jaar verjaardagsuitnodiging zwart goud

 

Onze muziekvereniging is gelukkig weer volop aan het repeteren voor het 100-jarig bestaan, dat wij volop gaan vieren!

Wilt u ons helpen van het 100-jarig bestaan een feestelijke gebeurtenis te maken, word dan lid van onze Club van 100, zodat wij nieuwe muziek kunnen aanschaffen, weer met onze jongeren aan de slag kunnen en natuurlijk gezellige festiviteiten kunnen organiseren. Op zaterdag 29 januari 2022 zal het grote Jubileum evenement plaatsvinden, met een receptie, een concert van onze fanfare en slagwerkgroep en een spetterend avondfeest! Binnenkort zullen wij daarover meer bekend maken via deze website. 

Als lid van de Club van 100 krijgt u gratis toegang tot alle concerten en wordt u als een VIP onthaald met gratis drankjes en hapjes. Ook komen wij volgend jaar graag gratis op uw verjaardag optreden! Wordt daarom vandaag nog lid!

 Wilt u meer informatie over onze Club van 100? Klik hier

Geschiedenis tijdlijn, scroll naar recht voor het vervolg

100 jarig bestaan! Word lid van onze Club van 100!

2021
2019 - 2019

Winterconcert Winterconcert 2019

Muziek in het groen Muziek in het groen

2014 - 2014
2012 - 2012

AMF AMF play inn VIOS Hoenderloo

Jarige VIOS geeft pracht concert Jarige VIOS geeft pracht concert

2011 - 2011
2010 - 2010

Ereleden Ereleden

Herman Herman nog een keer achter de bas

2009 - 2009
2007 - 2007

Tamboers Tamboers nog steeds voorop

Toespraak Repelaer Toespraak Repelaer (beschermheer)

2007 - 2007
2007 - 2007

Opening muziektent Opening muziektent

Hoenderlose ambassadeurs Hoenderlose ambassadeurs

2006 - 2006
2006 - 2006

Toespraak Repelaer Toespraak Repelaer (beschermheer)

Winteruitvoering VIOS Winteruitvoering VIOS veelzijdig

1993 - 1993
1921 - 1946

History VIOS History VIOS

Wij bestaan 100 jaar! Word lid van onze Club van 100!

Onze VIOS muziekvereniging bestaat dit jaar precies 100 jaar en wij willen dat graag met u vieren! U kunt ons helpen door lid te worden van de Club van 100 door 100 euro over te maken naar onze rekening. Wij organiseren graag nieuwe activiteiten en schaffen nieuwe muziek aan om het 100-jarig bestaan onvergetelijk te maken!

Club van 100

Wij zijn heel blij met onze donateurs! Word ook donateur!

Wij stellen het zeer op prijs als u betrokken bent bij onze muziek, onze optredens bezoekt en ons ondersteunt met een bescheiden financiële bijdrage. Op deze manier kunnen wij onze naam waarmaken: Vooruitgang is ons Streven!

Word donateur!

Wilt ons helpen als sponsor?

Onze sponsoren hebben een speciale rol bij onze muziekvereniging. Wij worden op allerlei verschillende manieren geholpen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze muziek! Wilt u ons ook helpen als sponsor? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u ook sponsor worden?

Item 1
Item 2
Item 3
Item 4
Item 5
Item 6

Eregalerij Leden

Liza

Liza

Bugel

Geralda

Hans tromp

Sopraansax

Wim

Hans tromp

Slagwerk

Nardie

Hans tromp

Trompet

Hans

Hans tromp

Trompet

Edwin

IMGP9282

Bas

Vera

Vera

Tenorsax

Mariëlle

Mariëlle

Tenorsax

Carine

20160528 165922

Slagwerk

Christa

20160528 165620

Trompet

Liesbeth

Liesbeth Hop 08 02 2013  004 HR

Altsax

Iwan

Iwan

Bariton

Nathalie

Nathalie

Bugel

Sjanie

Sjanie

Trompet

 

Alice

Alicia

Hoorn

Fennie

Alicia

Altsax

Vincent

vincent

Bariton

Herman

herman

Bas