Links

De Haan

website

componist

O.C.H.

website

Oranje Comite Hoenderloo

Hoenderloo.nl

website

Info over Hoenderloo

tipboek

website

Serie boeken over muziek en instrumenten

AMF

website

Apeldoornse Muziek Federatie

Mondstukken

website

Mondstukaanmeting voor hout- en koperblazers

Hajo

website

Jeugdvereniging in hoenderloo

8notes

website

Site met gratis bladmuziek

Music-scores

website

bladmuziek

Ouderensociëteit

website

Ouderensoos in Hoenderloo

 

VIOS nodigt nieuwe muzikanten uit om kennis te maken!IMGP1550 kleiner

Vios nodigt nieuwe muzikale enthousiastelingen uit om eens te komen kennis maken met onze muziekvereniging, bestaande uit een zeer actief Fanfare orkest en een uitgebreide Slagwerkgroep.

Ben je geïnteresseerd om eens te kijken of het bespelen van een instrument zoals Bugel, Saxofoon, Hoorn, Trombone of het Slagwerk iets voor jou is of heeft u al ervaring met een van deze instrumenten, kom dan snel eens kijken tijdens een van onze repetities op maandagavond (Fanfare) of woensdagavond (Slagwerkgroep) vanaf 19.45 uur respectievelijk in de gymzaal van het Dorpshuus (ingang aan de achterkant) en in de basisschool IKC Hei & Bos, of neem contact op met onze voorzitter Hans Berkhof, hans@vehape.nl. Hij is graag bereid met je te spreken over de mogelijkheden.

VIOS heeft leeninstrumenten beschikbaar, mocht je niet over een eigen instrument beschikken en het is ook mogelijk om lessen en begeleiding te krijgen. Dus ga ervoor! Leer een instrument spelen of kom onze gezellige muziekvereniging versterken met uw talent! Samen muziek maken is verslavend fijn en levert alle leden elke maandag- en woensdagavond weer een positief en ontspannen gevoel op, genoeg reden om mee te doen! Je bent van harte welkom!

VIOS repeteert weer en nodigt u uitFoto_repetitie_1.jpg

Na een lange onderbreking mochten we maandag 7 juni en woensdag 9 juni eindelijk weer van start! Het was een feest om elkaar weer te zien en weer samen muziek te maken in ons Dorpshuus. De Hoenderloose fanfare is dus weer op maandagavonden aan het repeteren onder leiding van de enthousiaste dirigent Luuk de Bakker en op woensdagavonden is onze slagwerkgroep actief onder leiding van onze ervaren instructeur Jan van Lienden. Het klonk bij beide groepen trouwens helemaal niet gek voor zo’n eerste keer, Luuk en Jan waren zeer tevreden, er is dus blijkbaar volop geoefend tijdens de lange pauze!

Het doel van de repetities is nu toch wel om serieus werk te maken van de viering van ons 100-jarig bestaan dit jaar. We hebben meerdere activiteiten op het programma staan voor de tweede helft van dit jaar en wij hopen dat u daar allen bij aanwezig zult zijn om dit heugelijke feit samen met ons te vieren. Wij kunnen al wel wat hulp gebruiken bij de voorbereidingen, we willen namelijk graag nieuwe muziek aanschaffen, met de jeugd aan de slag en onvergetelijke evenementen organiseren! Wilt u ons ook helpen dit voor elkaar te krijgen? Word dan lid van onze Club van 100, dan bent u echt betrokken bij uw lokale muziekvereniging! U kunt als lid gratis naar alle concerten en krijgt een ware VIP behandeling met allerlei extra's tijdens de uitvoeringen!

Lees meer.

VIOS vertelt…over Luuk de Bakker, een Brabander in Hoenderloo!

IMG 20210320 151055 002Vandaag spreken we met de enthousiaste dirigent van onze Fanfare, die we hopelijk snel weer elke week in Hoenderloo aantreffen voor de repetities op maandagavond in het buurthuis!

De geboren en getogen Brabander kwam als 7-jarige jongen al in aanraking met muziek toen een meisje van de plaatselijke harmonie in Riel gastlessen kwam geven op de basisschool. Daarna werd het hem tijdens een ‘uitprobeer sessie’ van dezelfde harmonie duidelijk dat ‘trompet het gewoon was’ voor hem. Hij moest er nog wel eerst een jaar voorbereidende muzieklessen voor volgen voordat hij eindelijk vol trots met een eigen trompet door de straten van Riel kon paraderen!

Lees meer.

 

Vios vertelt… Over Jan van Lienden2021 03 04 14.23.23

In afwachting van betere muzikale tijden, informeren wij onze dorpsgenoten graag over de mensen die bij de Hoenderlose Muziekvereniging VIOS (Vooruitgang is Ons Streven) betrokken zijn. VIOS bestaat al 100 jaar en beschikt over een Fanfare orkest, Slagwerkgroep en een dweilorkest. Vandaag hebben wij een gesprek met Jan van Lienden, al sinds 2014 actief als muziekinstructeur voor onze slagwerkgroep en hopelijk binnenkort weer in actie te zien bij één van de festiviteiten in het dorp.

Lees meer.

 

Wij bestaan 100 jaar! Word lid van onze Club van 100!

Onze VIOS muziekvereniging bestaat dit jaar precies 100 jaar en wij willen dat graag met u vieren! U kunt ons helpen door lid te worden van de Club van 100 door 100 euro over te maken naar onze rekening. Wij organiseren graag nieuwe activiteiten en schaffen nieuwe muziek aan om het 100-jarig bestaan onvergetelijk te maken!

Club van 100

Wij zijn heel blij met onze donateurs! Word ook donateur!

Wij stellen het zeer op prijs als u betrokken bent bij onze muziek, onze optredens bezoekt en ons ondersteunt met een bescheiden financiële bijdrage. Op deze manier kunnen wij onze naam waarmaken: Vooruitgang is ons Streven!

Word donateur!

Wilt ons helpen als sponsor?

Onze sponsoren hebben een speciale rol bij onze muziekvereniging. Wij worden op allerlei verschillende manieren geholpen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze muziek! Wilt u ons ook helpen als sponsor? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u ook sponsor worden?