Doe dan mee met ons gelegenheidsorkest Bijgelegenheid aan het 9de Internationale muziekfestival in Kirchberg in Tirol van 23 – 26 mei 2024!tirol
VIOS Hoenderloo gaat al jaren met een groep muzikanten en muziekliefhebbers naar het muziekfestival in Kirchberg in Tirol en neemt dit keer het initiatief om met een grotere groep ervaren muzikanten officieel deel te nemen aan het 9e Internationale Muziekfestival in Kirchberg in Tirol. Ons orkest staat onder leiding van de succesdirigent Thomas Lowe.
Doe je mee? Ervaar het indrukwekkende bergdecor van de Kitzbüheler Alpen en maak heerlijk muziek met een gezellige groep mensen!
Wij bieden je een 4-daagse, volledig verzorgde, onvergetelijke muzikale buitenlandreis voor maar +/- € 375,00 per persoon. Ook (niet-spelende) partners of familieleden zijn natuurlijk van harte welkom om met ons mee te reizen tegen hetzelfde tarief!
Let op: Opgeven kan tot 15 februari 2024 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-43587954.

tirolAtirolbtirolc
We repeteren voorafgaand aan het festival 5 keren. Wij vragen aan deelnemers om daar zoveel mogelijk bij aanwezig te zijn en hooguit 1 repetitie te missen. De repetitiedata zijn: - Zondagen 24 maart, 21 april en 5 mei van 10.30 tot 13.00 uur
- Vrijdagen 10 mei, 17 mei van 19.30 tot 22.00 uur
Alle informatie op een rij:
- Vertrek op woensdag 23 mei 2024 rond 19.00 uur in Hoenderloo
- Vertrek terugreis op zondag 26 mei 2024 rond 14.00 uur
- Reis in een moderne luxe langeafstand bus met fauteuils, toilet/wasruimte, minibar, kombuis en airconditioning
- Transfers/busritten ter plaatse volgens programma
- Accommodatie in een 3*** sterren hotel
- Comfortabel ingerichte kamers
- 3 x overnachtingen met ontbijtbuffet
- Deelname aan alle evenementen/feesten van het Muziekfestival in Kirchberg
- Optredens door Fanfareorkest Bijgelegenheid in Kirchberg volgens het programma
- 1 x maaltijd en 1 drankje voor actieve muzikanten op het festival op zaterdag
- Fanfareorkest Bijgelegenheid onder leiding van ervaren dirigent Thomas Lowe
- Fanfare bladmuziek geschikt voor alle deelnemende instrumenten
- Locatie en dirigent voor 5 repetities
- Deelname aan eventueel Uitzwaaiconcert
- Kledingvoorschriften voor optredens (Er wordt op vrijdagavond een Nacht der Tracht feest georganiseerd en dan zou het leuk zijn als we in Tiroler outfit verschijnen, maar het is geen verplichting!)
- Exclusief lunches en diners (behalve op zaterdag voor muzikanten), drankjes en kabelbaan op vrijdagochtend

Het officiële programma van het 9e Internationale Muziekfestival Kirchberg in Tirol, hierbij een impressie:
DO Aankomst in Kirchberg in Tirol en inchecken in het hotel.
Vanaf 20.00 uur openingsconcert door een gastband op het dorpsplein.
VR Ontbijten en dan vanaf 9.00 uur een ontspannende begeleide wandeling en eventueel Egerländermuziek maken op de berg in het prachtige Alpengebied Kirchberg-Aschau. (bij de Hahnenkamm in Kitzbühel met schitterend uitzicht!)
Optioneel/aanvullend programma: Mogelijkheid tot een omweg naar Kitzbühel en een wandeling door de stad.
Vanaf 19.00 uur marcherend optreden vanuit het stadscentrum naar arena365
Vanaf 20.00 uur "Nacht van de Tracht" met de fanfare "Junger Swing" in de arena365
ZAT Ontbijten en dan tussen 10.00 tot 12.00 uur optreden in het centrum van Kirchberg.
Vanaf 20.00 uur feest door de vrijwillige brandweer van Kirchberg met livemuziek.
ZON Ontbijt en uitchecken. Vanaf 11.00 uur Frühshoppen met live muziek en dansen.
Terugreis.

Let op: Opgeven kan tot 15 februari 2024 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-43587954.

10-12-2022
Het gaat goed met onze muziekvereniging VIOS! Na de viering van het 100-jarig bestaan is de vereniging volop in beweging en het aantal actieve muzikanten in Hoenderloo blijft groeien. We zijn ontzettend blij met al die enthousiaste nieuwe leden en stellen hen graag aan u voor: (Van links naar rechts op  foto) VIOS leerlingen november 2022
Op de eerste plaats hebben Devin Plant en zijn moeder allebei de hoorn opgepakt en zij spelen sinds kort volop mee tijdens de repetities. Het is een enorme luxe om nu 3 hoorns te horen in het orkest!
Tilly de Boer is onlangs in ons mooie dorp komen wonen en zij zag onze fanfare samen optreden met de blokfluitgroep in juni en werd meteen enthousiast. Zij is, mede door haar conservatorium achtergrond een hele fijne aanvulling bij de altsaxofoon sectie. 
Daarnaast is Sanne Oostendorp alweer een tijdje actief op de bugel en zij loopt zelfs al mee in onze optochten, zoals die voor Sinterklaas op 13 november, dat is zo stoer, want dat valt echt niet mee!   (Op zaterdag 18 December 2022 heeft Sanne haar A-examen gehaald!!)
 
Ook de slagwerkersFoto 2 Arno Wilbrink worden niet vergeten en die kunnen nu intussen ook rekenen op het enthousiasme van Arno Wilbrink op de grote trom. Ook hij liep al mee in de Sinterklaas optocht.
 
Tenslotte hebben de muzieklessen van Lydia Nagel op de basisschool ook hun vruchten afgeworpen, want zowel Lucas als Fenna volgen nu blokfluitlessen bij haar en wie weet dat zij straks ook de overstap kunnen maken naar een fanfare instrument! Het is trouwens natuurlijk ook een voorrecht om een eigen muziekdocente in ons dorp te hebben.Foto 3 Lucas en Fenna
 
Al met al zijn dit hele bijzondere ontwikkelingen, want veel dorpen en orkesten kampen met kleinere aantallen muzikanten, maar het blijkt dat muziek wel heel erg leeft in Hoenderloo en laten we dit met elkaar zo houden, het brengt zoveel plezier aan ons allemaal! 

Mocht je nu denken, ik wil ook wel graag een instrument leren spelen of je hebt in het verleden al eens gespeeld, trek gewoon de stoute schoenen aan en neem contact met ons op. Wij kunnen je helpen met instrumenten, lessen en begeleiding en je bent echt van harte welkom! Neem gerust contact op met Vera Solleveld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 8-12-2022

VIOS is heel trots om de nieuwe fanfare dirigent aan u voor te stellen. Thomas Lowe is sinds begin november aan de slag en er wordt al druk gerepeteerd voor ons winterconcert op zaterdagavond 28 januari 2023 in het Dorpshuus. 

 

21-06-2021

VIOS speelt weer en nodigt u uit voor de Club van 100!Foto_repetitie_1.jpg

Na een lange onderbreking mochten we maandag 7 juni en woensdag 9 juni eindelijk weer van start! Het was een feest om elkaar weer te zien en weer samen muziek te maken in ons Dorpshuus. De Hoenderloose fanfare is dus weer op maandagavonden aan het repeteren onder leiding van de enthousiaste dirigent Luuk de Bakker en op woensdagavonden is onze slagwerkgroep actief onder leiding van onze ervaren instructeur Jan van Lienden. Het klonk bij beide groepen trouwens helemaal niet gek voor zo’n eerste keer, Luuk en Jan waren zeer tevreden, er is dus blijkbaar volop geoefend tijdens de lange pauze!

Het doel van de repetities is nu toch wel om serieus werk te maken van de viering van ons 100-jarig bestaan dit jaar. We hebben meerdere activiteiten op het programma staan voor de tweede helft van dit jaar en wij hopen dat u daar allen bij aanwezig zult zijn om dit heugelijke feit samen met ons te vieren. Wij kunnen al wel wat hulp gebruiken bij de voorbereidingen, we willen namelijk graag nieuwe muziek aanschaffen, met de jeugd aan de slag en onvergetelijke evenementen organiseren! Wilt u ons ook helpen dit voor elkaar te krijgen? Word dan lid van onze Club van 100, dan bent u echt betrokken bij uw lokale muziekvereniging!

2021 03 04 14.13.2516-04-2021

In afwachting van betere muzikale tijden, informeren wij onze dorpsgenoten graag over de mensen die bij de Hoenderlose Muziekvereniging VIOS(Vooruitgang is Ons Streven) betrokken zijn. VIOS bestaat al 100 jaar en beschikt over een Fanfare orkest, Slagwerkgroep en een dweilorkest. Vandaag hebben wij een gesprek met Jan van Lienden, al sinds 2014 actief als muziekinstructeur voor onze slagwerkgroep en hopelijk binnenkort weer in actie te zien bij één van de festiviteiten in het dorp. Het levert een opmerkelijk verhaal op!

In zijn geboorteplaats Tiel liep Jan als kleine jongen al met een blikken trom mee met de plaatselijke drumband, toen al idolaat van HaFaBra muziek, dat staat voor Harmonie, Fanfare en Brassbands. Deze muziek sprak hem al vroeg aan omdat ‘deze muziek gepaard gaat met goed geüniformeerde mensen die in groepsverband hun hobby zo goed mogelijk uitoefenen voor hun publiek’. Daar wilde kleine Jan natuurlijk graag bij horen! Daarmee trad hij trouwens in het voetspoor van zijn grootvader, één van de oprichters van de Tielse Vrijwillige Muziekvereniging. Het zat dus al in zijn genen!

Wij bestaan 100 jaar! Word lid van onze Club van 100!

Onze VIOS muziekvereniging bestaat dit jaar precies 100 jaar en wij willen dat graag met u vieren! U kunt ons helpen door lid te worden van de Club van 100 door 100 euro over te maken naar onze rekening. Wij organiseren graag nieuwe activiteiten en schaffen nieuwe muziek aan om het 100-jarig bestaan onvergetelijk te maken!

Club van 100

Wij zijn heel blij met onze donateurs! Word ook donateur!

Wij stellen het zeer op prijs als u betrokken bent bij onze muziek, onze optredens bezoekt en ons ondersteunt met een bescheiden financiële bijdrage. Op deze manier kunnen wij onze naam waarmaken: Vooruitgang is ons Streven!

Word donateur!

Wilt ons helpen als sponsor?

Onze sponsoren hebben een speciale rol bij onze muziekvereniging. Wij worden op allerlei verschillende manieren geholpen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze muziek! Wilt u ons ook helpen als sponsor? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u ook sponsor worden?