bron:Stentor 12 juni 2007

 Obsolete 490600b                          VIOS kan weer jaren vooruit

door Jeroen Pol

 

HOENDERLOO - Er is veel tijd en geld in gaan zitten, maar muziekvereniging VIOS kan weer jaren vooruit. De renovatie van de muziektent in Hoenderloo is zo grondig aangepakt, dat er de komende jaren nauwelijks geïnvesteerd hoeft te worden.

foto Maarten Sprangh

VIOS staat voor Vooruitgang Is Ons Streven. Vooruitgang was bij de renovatie van de muziektent niet het streven. Het ging om behoud, al is de vereniging er met de komst van zes prachtige banken ook op vooruit gegaan.

De Hoenderloose club is waarschijnlijk nog de enige vereniging in Nederland die een eigen muziektent in beheer heeft. De meeste muziektenten kwamen in de loop der jaren in het bezit van gemeenten, zo ze dat bij de bouw al niet waren. In 1925 was de muziektent nog een rijk bezit, maar het dreigde een loden last te worden. Want als eigenaar draaide VIOS ook voor het onderhoud op.
,,We hebben de muziektent de afgelopen jaren alleen met z'n allen kunnen behouden'', besefte VIOS-voorzitter Sjanie Wortman zich. ,,Als vereniging alleen was het vrijwel ondoenlijk geweest.'' Niet voor niets stond er gistermiddag een bord met de namen van 22 sponsors bij de muziektent. ,,We hebben gelukkig de steun uit het hele dorp gekregen.''

Niet alleen in geld en materialen, ook in arbeid. Coördinator Hans Berkhof had van meet af aan genoeg vrijwilligers, maar gaande het project kwamen er alleen maar handen bij. ,,Er zijn mensen die hier vrijwel dagelijks aan het werk zijn geweest'', aldus Wortman. ,,Ze werkten alsof het om hun eigen toko ging.''

Het resultaat mag er wezen. Al het houtwerk is vernieuwd en er is een stalen constructie aangebracht, die er eerder nog niet was. Dat maakt met name het betreden van de muziektent een stukje gemakkelijker.

Het enige probleempje dat VIOS nog heeft is het feit dat het Het fanfare- en tamboerkorps niet geheel in de muziektent past. Zeker niet als ook het jeugdorkest een toontje meeblaast. Maar rond de muziektent is ruimte genoeg om alle muzikanten een plaatsje te bieden. Zo stond een aantal slagwerkers gisteren net buiten de muziektent te trommelen.

Nu de muziektent weer tip-top in orde is, is het ook zaak hem geregeld te gebruiken. Op 6 juli staat Hoenderpop op de agenda. Vanaf 20 uur treedt de De Maas en Waalse coverband Blind DATE op. Deze band staat bekend om het brede en verrassende repertoire.

Op 26 augustus is het muziekbosje gereserveerd voor het dweilorkest Buntbloasers dat in thuisbasis Hoenderloo voor een festival tekent.

Wij bestaan 100 jaar! Word lid van onze Club van 100!

Onze VIOS muziekvereniging bestaat dit jaar precies 100 jaar en wij willen dat graag met u vieren! U kunt ons helpen door lid te worden van de Club van 100 door 100 euro over te maken naar onze rekening. Wij organiseren graag nieuwe activiteiten en schaffen nieuwe muziek aan om het 100-jarig bestaan onvergetelijk te maken!

Club van 100

Wij zijn heel blij met onze donateurs! Word ook donateur!

Wij stellen het zeer op prijs als u betrokken bent bij onze muziek, onze optredens bezoekt en ons ondersteunt met een bescheiden financiële bijdrage. Op deze manier kunnen wij onze naam waarmaken: Vooruitgang is ons Streven!

Word donateur!

Wilt ons helpen als sponsor?

Onze sponsoren hebben een speciale rol bij onze muziekvereniging. Wij worden op allerlei verschillende manieren geholpen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze muziek! Wilt u ons ook helpen als sponsor? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u ook sponsor worden?